Κατοικίδιο στο Διαμέρισμα: Tips για Είναι Χαρούμενα και Υγιή
Το κατοικίδιο σας συχνά μπορεί να είναι αιτία ακαταστασίας στο διαμέρισμα – όσοι ήδη έχετε, θα έχετε παρατηρήσει πως παθαίνουν εκρήξεις μανίας! Γι αυτό, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας κάποια πράγματα ώστε τα κατοικίδιά σας να είναι χαρούμενα και να ζουν άνετα. Και φυσικά, να ζείτε κι εσείς άνετα μαζί τους!
Κατοικίδιο, Διαμέρισμα, Tips, Χαρούμενα, Υγιή
16497
post-template-default,single,single-post,postid-16497,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_non_responsive
ΚΑθαρο σπιτι με κατοικιδια

Κατοικίδιο στο Διαμέρισμα: Tips για Είναι Χαρούμενα και Υγιή (κι Εσείς Επίσης!)

Η απόφαση του να έχετε ένα κατοικίδιο στο διαμέρισμα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με ελαφρότητα. Τα διαμερίσματα και οι δυνατοί θόρυβοι της πόλης δεν δημιουργούν στρες μόνο στους ανθρώπους, αλλά και στους τετράποδους φίλους σας.

Επιπλέον, τα ζωάκια συχνά μπορεί να είναι αιτία ακαταστασίας στο διαμέρισμα – όσοι ήδη έχετε, θα έχετε παρατηρήσει πως παθαίνουν εκρήξεις μανίας!

Γι αυτό, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας κάποια πράγματα ώστε τα κατοικίδιά σας να είναι χαρούμενα και να ζουν άνετα. Και φυσικά, να ζείτε κι εσείς άνετα μαζί τους!

Διαλέγοντας έπιπλα Ένα πράγμα που ήδη γνωρίζετε, πριν ακόμα πάρετε το κατοικίδιο σας, είναι ότι οι τρίχες θα βρίσκονται παντού. Για να το αντιμετωπίσετε αποφύγετε τα σουέντ υφάσματα. Τα υφάσματα καλής ποιότητας και τα χοντρά καραβόπανα είναι επίσης καλές επιλογές για να μην κολλάνε πάνω οι τρίχες.

Για να κρατήσετε τα έπιπλά σας άθικτα, προμηθευτείτε παιχνίδια για γάτες ώστε να μπορούν να ακονίζουν τα νύχια τους σε αυτά. Για τους σκύλους δοκιμάστε να ρίξετε πιπέρι καγιέν στα σημεία που δεν θέλετε να πάνε  ή ακόμα και στα φυτά σας. Δεν είναι καθόλου τοξικό – ούτε για τα φυτά, ούτε για τα ζωάκια σας.

Φυτά που πρέπει να αποφύγετε Αν σας αρέσουν τα φυτά και τα χρησιμοποιείτε στη διακόσμηση του σπιτιού σας, κάντε την έρευνά σας πριν αποκτήσετε κατοικίδιο. Πολλά δημοφιλή φυτά, όπως ο νεφρίτης, η αλόη και το δενδρολίβανο είναι δηλητηριώδη για τους σκύλους. Οι ιδιοκτήτες γάτας πρέπει να αποφύγουν τους κρίνους, τα γαρύφαλλα, τις μαργαρίτες και τα τριαντάφυλλα.

Πώς να αντιμετωπίσετε τις μυρωδιές Είναι πολύ όμορφο να ζείτε με κατοικίδια, αλλά όχι με τις μυρωδιές τους. Να είστε σχολαστικοί με την καθαριότητα γιατί το σπίτι σας μπορεί να μυρίζει μια χαρά σε εσάς, αλλά στους καλεσμένους που δεν είναι συνηθισμένοι, οι μυρωδιές είναι διακριτές. Βάλτε στη λεκάνη της γάτας μαγειρική σόδα για να απορροφά τη μυρωδιά.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στα χαλιά σας μια φορά το μήνα. Για τους σκύλους και τις γάτες που μπορεί να έχουν κάποιο «ατύχημα» εντός σπιτιού, αποφύγετε οποιοδήποτε καθαριστικό περιέχει αμμωνία – η αμμωνία τα ενθαρρύνει να ξαναμαρκάρουν ακριβώς την ίδια περιοχή. Αναζητήστε καθαριστικά με ένζυμα που θα ουδετεροποιήσουν το ουρικό οξύ.

Μειώστε το γαύγισμα και τους θορύβους Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και τα ζώα δεν μπορούν να είναι κλεισμένα όλη μέρα στο σπίτι. Χρειάζονται άσκηση, διαφορετικά μπορεί να αγχωθούν, πράγμα που θα τα οδηγήσει σε εκνευρισμό και ίσως ανεξέλεγκτο γαύγισμα.

Επίσης, τα κατοικίδια που τρέχουν πάνω σε ξύλινα πατώματα, ενοχλούν τους γείτονες που μένουν στο κάτω διαμέρισμα. Επιλέξτε χοντρά χαλιά για να απορροφούν το θόρυβο και αποφύγετε τα συνθετικά υφάσματα γιατί φθείρονται εύκολα και χρειάζονται συχνή αντικατάσταση.

Αν τηρήσετε τα παραπάνω, είναι σίγουρο πως θα απολαύσετε μια υπέροχη συμβίωση με τον τετράποδο φίλο σας!


Κάντε τηλεφωνικά τις παραγγελίες σας στο  210 9370701.

Ευχαριστούμε για τη προτίμησή σας!