Ποια εμβόλια πρέπει να κάνει ο σκύλος μου? | Αποθήκη Άννας
Τα εμβόλια σκύλου πρέπει να είναι η πιο σημαντική προτεραιότητά σας. Έτσι, φροντίζετε τον σκύλο σας, αλλά και την οικογένειά σας.
εμβόλια, σκύλος, Αποθήκη της Άννας
21175
post-template-default,single,single-post,postid-21175,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_non_responsive
εμβολιασμός σκύλου

Ποια εμβόλια πρέπει να κάνει ο σκύλος μου?

Όταν καλωσορίζετε στο σπίτι σας έναν νέο σκύλο, πρέπει πρώτα από όλα να σκεφτείτε την ασφάλεια και την υγεία του. Τα εμβόλια σκύλου πρέπει να είναι η πιο σημαντική προτεραιότητά σας. Έτσι, φροντίζετε τον σκύλο σας, αλλά και την οικογένειά σας. Παρακάτω θα βρείτε τα σημαντικότερα εμβόλια αλλά και τη φροντίδα που χρειάζεται να παρέχετε στον σκύλο σας, πριν και μετά.  

Εμβόλια κουταβιού 45-60 ημερών

Το πρώτο εμβόλιο αφορά στον τύφο και πρέπει να γίνει την 45η μέρα από τη γέννηση του κουταβιού. Έπειτα, όταν το σκυλάκι σας γίνει 60 ημερών πρέπει οπωσδήποτε να μεριμνήσετε σχετικά με πολλαπλά εμβόλια κουταβιού.

Αυτά περιλαμβάνουν τύφο, λεπτοσπείρωση, morva και λοιμώδη ηπατίτιδα. Η τροφή σκύλου θα πρέπει να είναι ελαφριά πριν την επίσκεψη στον κτηνίατρο και να μην ξεχάσετε να ενυδατώσετε καλά το κουτάβι σας με άφθονο νερό μόλις επιστρέψετε.  

Εμβόλια σκύλου 21 ημέρες μετά

Τα δυο επόμενα εμβόλια αφορούν 21 ημέρες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό. Ο επόμενος κύκλος είναι 21 ημέρες μετά από τον προηγούμενο. Αυτός ο εμβολιασμός περιλαμβάνει ακριβώς τα ίδια εμβόλια, μαζί με το γνωστό αντιλυσσικό εμβόλιο. Και πάλι, πρέπει να φροντίσετε ο σκύλος σας να έχει φάει και να έχει πιει αρκετό νερό.  

Προαιρετικά Εμβόλια Σκύλου

Πέρα από τα υποχρεωτικά εμβόλια σκύλου υπάρχουν και κάποια άλλα τα οποία είναι προαιρετικά, ωστόσο είναι πολύ απαραίτητα για τη σωστή προστασία του σκύλου σας από κάθε ασθένεια.

Τα εμβόλια αυτά είναι το εμβόλιο για την Bordetella bronchiseptica, το εμβόλιο της λεϊσμανίωσης και το εμβόλιο για τα δερματόφυτα. Μεγαλώνοντας, ο σκύλος σας θα χρειάζεται έναν μόνο εμβολιασμό ετησίως.  

 

εμβόλια σκύλου

Τροφή σκύλου και Εμβολιασμός

Είναι σημαντικό ο σκύλος σας να έχει τραφεί σωστά πριν τον εμβολιασμό, καθώς μπορεί να παρατηρήσετε προσωρινή απώλεια όρεξης, τις ώρες που θα ακολουθήσουν. Φροντίστε να του δώσετε τροφή σκύλου, πλούσια σε θρεπτικές ουσίες η οποία θα τον βοηθήσει να ανακάμψει και να αποκτήσει την ενέργεια που χρειάζεται.

Τα εμβόλια σκύλου είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας της υγείας του, και δεν πρέπει ποτέ να τα αμελείτε ή να τα καθυστερείτε. Επικοινωνήστε σήμερα με τον κτηνίατρο σας για να ενημερωθείτε για περαιτέρω ενέργειες που ενδεχομένως πρέπει να κάνετε.   Προσοχή στους ανεπιθύμητους επισκέπτες!  Ο σκύλος είναι εύκολη λεία για απειλητικούς επισκέπτες όπως οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια!

Το δέρμα και το τρίχωμα του επηρεάζονται από την παρουσία αυτών των παράσιτων τα οποία μπορούν επίσης να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώδεις ασθένειες. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να εξετάζετε το τρίχωμα του προσεκτικά, κυρίως μετά από περιπάτους στην εξοχή. Περιποιηθείτε τόσο το σκύλο όσο και το περιβάλλον του (καλάθι, κουβέρτα…). Τα τσιμπούρια μπορούν να αφαιρεθούν με ειδικό τσιμπιδάκι. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και εσωτερικά παράσιτα, ιδιαίτερα στο πεπτικό σύστημα.

Εκτός από τις διαταραχές που προκαλούν στο πεπτικό σύστημα. Εκτός από τις διαταραχές που προκαλούν στο πεπτικό σύστημα μπορούν επίσης να προκαλέσουν πιο γενικά προβλήματα υγείας και για το λόγο αυτό είναι σημαντικό ο σκύλος σας να αποπαρασιτώνεται τακτικά από τα σκουλήκια. Η επαφή με τους άλλους σκύλους και τον έξω κόσμο σημαίνει πως είναι εύκολο για αυτόν να μολυνθεί ξανά, γι’ αυτό λοιπόν ζητήστε τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας για κάποιο πρόγραμμα αποπαρασίτωσης.  

 

συμβουλές για τους ψύλλους

Συμβουλές υγείας

Σχεδιάστε την αποπαρασίτωση του σκύλου σας ακριβώς πριν από κάθε επαναληπτικό εμβολιασμό για μέγιστη αποτελεσματικότητα. Αν έχει ψύλλους ή κυνηγά ποντίκια και τα τρώει. κάνετε απορασίτωση.

Υπάρχουν αμέτρητα είδη σκουληκιών που επηρεάζουν τους σκύλους, και όταν καταπίνει ψύλλους ή τρώει τα εντόσθια οποιουδήποτε μικρού ζώου μπορεί εύκολα να τα αποκτήσει. Όταν οι νεαροί σκύλοι κάνουν εμετό, συμβουλευτείτε άμεσα τον κτηνίατρο επειδή είναι επιρρεπείς στον κίνδυνο από αφυδάτωση.  

Πηγή: platinumhellas.gr
Κάντε τηλεφωνικά τις παραγγελίες σας στο  210 9370701.

Ευχαριστούμε για τη προτίμησή σας!