Συμβουλές φροντίδας για Ινδικά Χοιρίδια - Αποθήκη Άννας
Μεγαλύτερο από χάμστερ, αλλά μικρότερο από ό, τι ένα κουνέλι, το Ινδικό Χοιρίδιο μπορεί να ζυγίζει από 1 έως 3 κιλά και ζει από 5 έως 7έτη.
Συμβουλές, φροντίδα, Ινδικά Χοιρίδια, Αποθήκη Άννας
19603
post-template-default,single,single-post,postid-19603,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_non_responsive
συμβουλές φροντίδας ινδικού χοιρίδιου

Συμβουλές φροντίδας για Ινδικά Χοιρίδια

Είναι κοινωνικά ζώα που προτιμούν να ζουν σε μικρές ομάδες  

 

Το Ινδικό Χοιρίδιο είναι εξαιρετικός σύντροφος. Αυτά τα μέλη της οικογένειας των τρωκτικών σπάνια δαγκώνουν και συνήθως τσιρίζουν από χαρά, όταν οι αγαπημένοι τους μπαίνουν στην αίθουσα. Τα Ινδικά Χοιρίδια είναι εξαιρετικά κατοικίδια ζώα για τα μεγαλύτερα παιδιά που έχουν μάθει τις κατάλληλες τεχνικές χειρισμού.     σπίτι για ινδικό χοιρίδιο  

Στέγαση

Τα Ινδικά Χοιρίδια είναι ζώα που προτιμούν να ζουν σε μικρές ομάδες. Εάν βάλετε δύο ή περισσότερα θηλυκά μαζί, θα γίνουν πολύ καλοί φίλοι. Αν βάλετε δύο άνδρες, είναι καλύτερα να βάλετε δύο μωρά από την ίδια γέννα. Τα Ινδικά Χοιρίδια, όπως και όλα τα τρωκτικά, πολλαπλασιάζονται γρήγορα, οπότε δεν συνιστάται να έχετε και τα δύο φύλα μαζί.  

Ως γενικός κανόνας, θα πρέπει να παρέχετε στο κάθε Ινδικό Χοιρίδιο μισό τετραγωνικό μέτρο χώρου, αλλά σας συμβουλεύουμε να πάρετε όσο μεγαλύτερο κλουβί μπορείτε. Θα χρειαστείτε ένα κλουβί με συμπαγή πυθμένα και όχι συρμάτινο. Τα πλαστικά κλουβιά με συρμάτινη οροφή ενδείκνυνται, όμως ποτέ μην χρησιμοποιείτε ένα γυάλινο ενυδρείο λόγω του ανεπαρκούς εξαερισμού τους.   Διατηρείτε πάντα το κλουβί σε κλειστούς χώρους και μακριά από ρεύματα και ακραίες θερμοκρασίες, καθώς τα Ινδικά Χοιρίδια είναι πολύ ευαίσθητα στη θερμοπληξία.  

Στρώστε τον πάτο του κλουβιού με λεύκα ή ροκανίδια από σκληρό ξύλο ή κάποια άλλη μορφή ασφαλούς επίστρωσης, όπως σανό. Μην χρησιμοποιείτε κέδρο ή πεύκο γιατί τα έλαια που περιέχουν μπορεί να είναι επικίνδυνα για τα κατοικίδια σας.  

Τα Ινδικά Χοιρίδια λατρεύουν να κρύβονται όταν παίζουν, οπότε τοποθετήστε για το σκοπό αυτό σωλήνες από χαρτόνι ή/και κενά δοχεία καφέ με ομαλοποιημένα τα άκρα τους. Οι πλαστικοί σωλήνες και οι γλάστρες είναι επίσης καλά. Όλα τα Ινδικά Χοιρίδια χρειάζονται μια σπηλιά για ύπνο και ξεκούραση, οπότε βάλτε τους μια μεσαίου μεγέθους γλάστρα ή ένα κατάλληλο κουτί ύπνου, που μπορείτε να βρείτε εύκολα στα καταστήματα κατοικίδιων ζώων.  

διατροφή ινδικού χοιρίδιου    

Διατροφή

Η ξηρά τροφή εμπορίου για Ινδικά Χοιρίδια θα πρέπει να αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής του ζώου σας. Είναι διαθέσιμη στα καταστήματα κατοικιδίων ζώων και παρασκευτάζεται από φυτά, σπόρους και λαχανικά. Ταίζετε τα Ινδικά Χοιρίδια σας δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ.   Συνιστάται επίσης, να τους προσφέρετε μικρές ποσότητες φρέσκων φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα.

Δοκιμάστε με σταφύλια, αγγούρια, καλαμπόκι, αρακά, καρότα και αχλάδια. Μισή χούφτα λαχανικά και μια φέτα φρέσκου φρούτου ανά ζωάκι είναι αρκετά. Θα πρέπει επίσης να τους προσφέρετε και σανό, γιατί είναι πολύ καλό για το πεπτικό τους σύστημα και γιατί θα ικανοποιήσει την ανάγκη του κατοικίδιου ζώου σας για να ροκανίζει.  

Σε αντίθεση με τα άλλα ζώα, τα Ινδικά Χοιρίδια δεν μπορεί να κατασκευάσουν τη βιταμίνη C, οπότε θα πρέπει να εξασφαλίσετε ότι τα ινδικά χοιρίδιά σας παίρνουν μπόλικη βιταμίνη κάθε μέρα. Ένα τέταρτο του πορτοκαλιού επαρκεί, αλλά μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε ορισμένα φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνη C ​​όπως το κατσαρό λάχανο και οι φράουλες.  

Πάντα θα πρέπει να τους έχετε φρέσκο και καθαρό νερό. Χρησιμοποιήστε ένα αντεστραμμένο μπουκάλι με σωλήνα και αλλάζετε το νερό καθημερινά.  

 

συμβουλές φροντίδας ινδικού χοιρίδιου  

Γενική Φροντίδα

Απομακρύνετε τη λερωμένη επίστρωση, τα περιττώματα και το μπαγιάτικο φαγητό από το κλουβί καθημερινά. Καθαρίστε το κλουβί εντελώς μία φορά την εβδομάδα αντικαθιστώντας πλήρως την επίστρωση και τρίβοντας το κάτω μέρος του κλουβιού με ζεστό νερό.   Επειδή τα δόντια των ινδικών χοιριδίων αυξάνονται ταχύτατα είναι σημαντικό να τους δώσετε κάτι για να ροκανίζουν.

Τα κλαδάκια από ανεπεξέργαστα δέντρα είναι μια χαρά, όπως άλλωστε και κάθε μικρό κομμάτι ξύλο που δεν έχει υποστεί επεξεργασία με χημικές ουσίες.   Είναι σημαντικό να εξοικειωθούν με εσας τα κατοικίδιά σας, ιδιαίτερα με το άγγιγμά σας. Ξεκινήστε ταΐζοντάς τα και όταν νιώσουν άνετα, μπορείτε να τα σηκώσετε στα χέρια, πιάνοντάς τα με το ένα χέρι από την κοιλιά και με το άλλο χέρι από την πλάτη.  

Μόλις συνηθίσουν το άγγιγμά σας, μπορείτε να τα αφήσετε σε κάποιο δωμάτιο να τρέξουν και να παίξουν, για να ασκηθούν λίγο παραπάνω. Θα πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά το χώρο για τυχόν ανοίγματα από τα οποία τα Ινδικά Χοιρίδια μπορεί να διαφύγουν. Επίσης, πρέπει να τους ρίχνετε μια ματιά, γιατί θα μασουλήσουν ό,τι βρουν στο δρόμο τους, όπως πχ καλώδια.

  Τα Ινδικά Χοιρίδια έχουν καλή σχέση με την καθαριότητα, αλλά καλό θα ήταν να τα βουρτσίζετε τακτικά για να διατηρήσετε το τρίχωμά τους απαλό και καθαρό, απομακρύνοντας τις χαλαρές τρίχες. Τα μακρύτριχα Ινδικά Χοιρίδια πρέπει να βουρτσίζονται καθημερινά, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία κόμπων στο τρίχωμά τους.   ινδικο χοιριδιο κατοικιδιο  

Νύχια

Μην αμελείτε να κόβετε τα νύχια τους. Τα ινδικά χοιρίδια έχουν τέσσερα δάχτυλα σε κάθε μπροστινό πόδι και τρία σε κάθε πίσω. Τα πίσω νύχια όμως είναι εκείνα που συνήθως μεγαλώνουν γρηγορότερα. Για να κόψετε τα νύχια τους θα χρειαστείτε το ειδικό εργαλείο που θα προμηθευτείτε από κατάστημα με είδη ζώων. Κρατήστε ανάσκελα το ζωάκι σας και παρατηρήστε καλά το σημείο που τελειώνει το δέρμα και συνεχίζει μόνο διάφανο το νύχι. Εκεί θα κόψετε, το διάφανο μέρος, και σε καμία περίπτωση στο σημείο που είναι ζωντανό το «νύχι». Διαφορετικά θα το τραυματίσετε.
 
 
Κάντε τηλεφωνικά τις παραγγελίες σας στο  210 9370701.

Ευχαριστούμε για τη προτίμησή σας!